mfabi píše:Já si hlavně myslím, že by jste tu diskuzi měli ukončit, protože už jste dle mě trapní. Je jasné že většina autorů nedělá jejich distribucí, a pro ně je to jen otázka nabídky a poptávky. Jestli jste tak moudří, tak už jsem to tady psal - udělejte nabídku a prodávejte. Tištěná forma určitě není dogma. Nemyslím si že bych bál, že prodělám, protože v případě tisku se cena většinou odvíjí od počtu výtisků, ale v případě elektronické distribuce bych požadoval částku za model jako takový i s právy k jeho distribuci. To je celé, ale hlavně přestaňte radit, začněte to dělat. Vyřiďte si živnostenský list, zaplaťte autorům modely, prodávejte a budete v balíku. Já osobně raději budu chodit do zaměstnání a živit rodinu.
Míra, a to aj Tvoje modely predávam na Slovensku od začiatku, Lotusom počnúc a Williamsom a Jordanom končiac.... A aj vďaka tomu som si zriadil živnostenský list, aby som potom prišiel na to, že na odvodoch mesačne zaplatím viac, ako zarobím za celý rok, aj vďaka tomu tomu mám "na sklade" (aj Tvoje) modely za vyše 600 eur, čo je môj mesačný zárobok v čistom v mojej práci alebo jeden a pol splátky mojej hypotéky, platil tri roky doménu a hosting a hľadal niekoho kto by spravil pekný e-shop pre (aj pre Tvoje) modely, aj vďaka tomu si neviem vychutnať ďalší nový model, lebo potom ako všetko potriedim, pobalím, odnesiem na poštu už žiaden model F1 nechem ani vidieť. Nadôvažok pri takýchto reakciách a diskusiách sa však čoraz viac a viac utvrdzujem v tom, že mi to už za to nestojí, pretože z toho nemám už ani radosť.
Prečo ukončiť diskusiu, keď stále sa nik ani len nepokúsil odpovedať moje otázky? Dozviem sa na ne odpovede? Uvažovali ste nad nimi? Či máte klapky na očiach - predostrel som ich niekoľkýkrát a niekoľkýkrát ostali nepovšimnuté. A pritom je to zaujímavá cesta, ktorú iní vyskúšali a funguje. Čoho sa báť? Kto bude model ďalej šíriť, keď ho bude šíriť s vlasným menom a adresou? Nenútim nikoho aby sa naozaj modely predávali elektronicky, vadí mi to, že ste sa nad tým ani nezamysleli, lebo z pohodlnosti je jednoduchšie nájsť x-dôvodov prečo by to nemalo ísť, ale ani jeden čo by som preto urobil.
A hádzať ma do jedného vreca s warezákmi len preto, že som sa s nimi možno v jednej veci (ale z iných dôvodov) zhodol, je už na mňa silá káva.
Ak moje slovo už nemá žiadnu váhu a nemám mať právo sa vyjadriť ak som pre Vás nikto, len preto, že so mnou nesúhlasíte alebo preto že mám v jednej veci rovnaký názor (pritom väčšina z Vás má tiež maslo na hlave, alebo s nimi ticho súhlasia možno v niečom inom), hľadajte si pre Slovensko iného dodávateľa a betatestera, pretože pre mňa bude oveľa jednoduchšie keď si pár krát za rok objednám modely a mám pokoj a menšie výdavky.