McLaren MP4/10B, GP Canada Mark Blundell, GP Team 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Alda
Kontaktovat uživatele:

McLaren MP4/10B, GP Canada Mark Blundell, GP Team 1:24

Příspěvekod Alda » 12 prosinec 2012 21:12

Zdravím, všechny modeláře a nadšence rychlých kol. GP Team připravuje další variantu vozu McLaren MP 4/10 - GP Kanady 1995. Zde jela varianta s klasickým krytem motoru, tedy bez horního křidélka. Já zvolil Marka Blundella, který v závodě najel "více" kol. Mika Hakkinen (druhý pilot modelu) kolidoval hned v prvním kole. Mark odpadl pro 47 kolech pro poruchu motoru. (info STATS F1). Volil jsem tuto verzi pro "tabák" a jednoduchou verzi kol.

Obrázek Obrázek

Na začátek náhled na "papír"

Obrázek

Na poslední stranu jsem doplnil i vyřezávací paprsky. Jsme v jednání ke kartonovým doplňkům, takže pokud se zadaří mohly by být i doplňkem modelu. Pokud ne, jdou hezky vyřezávat.
Naposledy upravil(a) Alda dne 13 prosinec 2012 22:30, celkem upraveno 1 x.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Re: McLaren MP4/10B, GP Canada Mark Blundell, GP Team 1:24

Příspěvekod Alda » 13 prosinec 2012 17:57

Na modelu bude několik úprav. Hlavně oblast lepení komínu ke kokpitu, posun vaničky a palubní desky, přední zavěšení kol a oprava grafiky. Nebudu se podrobněji věnovat shodným částem původního modelu, spíš chci upozornit na rozdíly.

Začnu od kol.

Obrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 13 prosinec 2012 21:33

Ak sú obe foto z Kanady, ako to bolo s predným krídlom? Na jednom foto má logo Marlboro, na druhom nie.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 13 prosinec 2012 21:58

Já už mám bohužel vytisknuto bez loga. Usuzuju, že fotka bez loga je i bez opěrky hlavy a bude to asi kvalifikace. Pokud je pravda že se jezdila z co nejlehčím vozem. Během stavby doladím.

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 14 prosinec 2012 08:05

Alda píše:Já už mám bohužel vytisknuto bez loga. Usuzuju, že fotka bez loga je i bez opěrky hlavy a bude to asi kvalifikace. Pokud je pravda že se jezdila z co nejlehčím vozem. Během stavby doladím.

Tvá úvaha je sice logická, ale skutečnost byla jiná ;) Jelikož mým nejoblíbenějším jezdcem byl Jean Alesi, tak je jasné, že Kanadu 1995 mám stále v živé paměti. Zcela určitě tam nepršelo. Jen zpočátku závodu bylo trošku vlhko v tunelu (pod mostem), na což doplatil Coulthard.

Zde je foto z některého tréninku - mokrý asfalt, mokré gumy, logo Marlboro na předním křídle
Obrázek

O tom, že ani jeden z vozů nepoužil logo v závodě se lze přesvědčit nejlépe na videu.
http://www.youtube.com/watch?v=eOWd0JoEBVw
V čase 00:07:03 je vidět Hakkinena, jak se přetlačuje s Herbertem :lol: Dneska by za takové pošťuchování lítaly penalizace jak sviňa :lol:
V čase 01:12:26 je zase vidět Mark Blundell, kterak odstupuje ze závodu pro poruchu motoru.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 14 prosinec 2012 08:57

Tomáši dík, tím se vše vysvětlilo.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 15 prosinec 2012 22:10

Menší (větší) posun stavby. Jde to celkem rychle do sebe. Taky už vím jak na něj. Rozhodl jsem se dělení přídě ponechat jak je. Tam by se nabízelo pouze spojení bočnic a horního dílu. Jenže by se mi rozhodila kompletně celá strana a na tak velký přesuny dílů nemám. Proto jsem se snažil rozdělení zachovat. Převodovka už v PC dostala kompletně karbon. Jiné bude lepení bočnic do segmentů na podlaze. Kokpit je do přídě jen vložen.

Obrázek Obrázek Obrázek

A teď to zásadní :

Obrázek Obrázek Obrázek

Vana kokpitu přijde vsunout víc do přídě. Tím vyjde přístrojovka hezky s límcem. Za vanu přibylo žebro s horní částí, na kterou pak přijde lepit komín. Celé to má postup jako na fotkách. Vanička se lehce zasune, za ni se zastrčí žebro, které se přilepí na boky kokpitu. Lícuje to s konci. Chlopně jsem papírkem lepil až po správné poloze. I boky vaničky.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 17 prosinec 2012 12:01

Stavba pokračuje dál. Lepení bočnic proběhlo dobře. Ke kartonům to líp sedne. Uvnitř jsou vlepeny chladiče. Komín sedl , jen na pravé straně doladím spoj textu BENZ. Dojde k posunu na kokpitu. Zjistil jsem že loga TENCEL nad textem nesedí ve středu a ještě je zmenším.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 18 prosinec 2012 09:29

Jelikož se už "dovoluji", mám na lepení víc času. Doplnil jsem přední křídlo, zavěšení kol a brzdy. Uvažuju, že je dám ještě tmavší šedou.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 23 prosinec 2012 20:01

Tak mám po nějakých peripetiích hotovo. Až jsem měl hotový zadní křídlo, zjistil jsem, že aerodynamické plošky byly dvě na každé straně (měl jsem jen jednu) a neseděl tvar bočnice zadního křídla. Takže se páralo. Poté se mi opět něco odporoučelo na PC. Trošku se to protáhlo. Takže to dnes uzavírám jako hotovou stavbu.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Snažil jsem se některé detaily ihned opravit, zbytek mne ještě čeká. Model dostane novou návodnou kresbu.

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 23 prosinec 2012 20:29

Krásný model, pěkně slepeno, tohle bude další krásný kousek do sbírky

Zpět na