Kapitolu s názvem Ferrari F150° Italia můžu směle uzavřít. K modelu bych rád napsal pár postřehů.
Co se týče konstrukce modelu, není vše řešeno zcela jednoduše a je třeba trochy drobných úprav, aby to na sebe hezky sedlo. Semtam je třeba něco přistřihnout, odtranit chlopně apod. Není to žádná katastrofa. Mně se na modelu nelíbily "netvarované" pneu, proto jsem se rozhodl je vyměnit za ty z Robertova Mercedesu. Avšak to byla chyba. Dopředu jsem si neproměřil proporce a v domění, že jde o model skutečně v měřítku 1:24 jsem všechno slepil. Včera při zkompletování jsem zůstal hodně rozčarovaný. Kola působí obrovsky.. Začal jsem pátrat po chybě a vzal na porovnání Mercedes.. Při poměření základních rozměrů obou modelů jsem dospěl k závěru, že Ferrárko není vydané v měřítku 1:24, ale 1:25,3. Na šířce podlahy chybí bezmála 3 mm a celkově je model asi o 2-3 mm nižší. Rozchod kol je taktéž menší. Naopak je docela zajímavé, že zadní křídlo je o něco větší než to u Mercedesu. Proto bych rád na tyhle drobné odchylky upozornil ty zájemce, kteří by se chtěli pokusit o menší tuning. Dále jsem opomněl délku pilířů nesoucí přední křídlo, které tedy po mírné úpravě docela škrtá o zem.
Celkově se ten model nestavil špatně a jsem rád, že obohatí mou sbírku moderních mašin a poučil jsem se, že pro příště mám všechno předem měřit a zkoušet
Na fotkách je i pár srovnání s Mercedesem