McLaren MP 4/4, 1:24, Petr Špinler, free

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: McLaren MP 4/4, 1:24, Petr Špinler, free

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 11 únor 2013 09:10

Možná bílý korektor textu. To jest kancelářská pomůcka: http://www.artpap.cz/opr-lak-kores-houb ... skup18.php nebo jemu podobné výrobky....
http://www.artpap.cz/lepici-potreby-opr ... skup18.php
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 11 únor 2013 15:07

Ali píše:K retuši bílé.
Zde jsem zjistil, že nejlepší je bílou neretušovat vůbec (nenašel jsem žádnou bílou barvu, která by byla sněhově bílá jako papír.) Zkoušel jsem Agamu, temperu i vodovku- všechny mají mírný nádech do žluta. Proto vždy jemným smirkovým papírem "ubrousím" obrysovou linku a poté se snažím díl nalepit tak, aby sedl úplně přesně.

Tak já dřív používal i tento výrobek : http://www.velkoobchodplus.cz/19947-psa ... run=0&pg=4 (má opravdu bílou stopu, ale lak časem houstne)
Jinak musím souhlasit s Alim, že bílou je lepší neretušovat vůbec.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 16 únor 2013 16:36

Takže zase o kousek dál.

Přilepeny bočnice ke krytu motoru, u bočnic dle rad odříznuty spodní chlopně a na podlaze nalepeny distanční prvky ve formě kartonu o tl. 1mm. Při osazení na sucho mi to samozřejmě zase nepasuje na chladiče, takže budu muset vykoumat nějakou nápravu. Snad to nebude nic zásadního a vše dobře dopadne.

Dotaz k přední nápravě - v dílech jsou červené tečky, příjdou tam osadit špendlíky s tím, že bude možno s koly natáčet?

Obrázek
Naposledy upravil(a) LuCas dne 30 listopad 2015 18:46, celkem upraveno 1 x.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 16 únor 2013 17:18

Tečky jsou jen montážní. Myslím že se s otočnou nápravou nepočítalo. Ale udělat (při trošce šikovnosti) jistě jde.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 17 únor 2013 15:11

Takže jak už jsem se zmínil včera, kryt motoru spolu s bočnicemi mi ne zcela dobře pasoval na chladiče, rozdíl cca 1mm v tomto místě - viz. žluté šipky. Proto jsem musel přistoupit k menším úpravám, nakonec jsem zvolil seříznutí kokpitu a krytu motoru nad hlavou jezdce - viz. zelené šipky. Výsledek, jak to dopadlo, je na fotce. Myslím si, že to nedopadlo špatně, bál jsem se, že to půjde více poznat, ale neštěstí bylo zahnáno.

Obrázek
Naposledy upravil(a) LuCas dne 30 listopad 2015 18:46, celkem upraveno 1 x.

Dan

Příspěvekod Dan » 17 únor 2013 16:13

Je to dobré, apoň podle mě. Líbí se mi jak jsis s tím poradil.

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 17 únor 2013 16:23

LuCas píše:Dotaz k přední nápravě - v dílech jsou červené tečky, příjdou tam osadit špendlíky s tím, že bude možno s koly natáčet?

Pokud vím, tak žádný z modelů Petra Špinlera nemá natáčecí přední nápravu.

Aleš

Příspěvekod Aleš » 17 únor 2013 16:28

máš to moc pěkné 8) hlavně parádní fotky, mohl by jsi mi prosím napsat nastavení foťáku, se kterým fotíš? Rád bych se přiučil :oops:

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 17 únor 2013 16:46

Jirka píše:
LuCas píše:Dotaz k přední nápravě - v dílech jsou červené tečky, příjdou tam osadit špendlíky s tím, že bude možno s koly natáčet?

Pokud vím, tak žádný z modelů Petra Špinlera nemá natáčecí přední nápravu.

A zrovna tento model možnost udělat natáčecí kola skýtá. Ano Lucasi přední nápravy je možno udělat tak, aby byla kola natáčecí, jen je potřeba počítat s tím, že tyč řízení nepřilepíš k náboji napevno, ale necháš volně. Každopádně bych ramena přední nápravy podlepil aspoň 120gr pro jejich zpevnění.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!

Nová Galerie

LuCas

Příspěvekod LuCas » 17 únor 2013 17:35

Aleši k tomu focení - nepoužívám žádné přednastavení, nastavování clon, uzávěrky apod. Jedu jednoduše na automat, zapnu si supermakro, do pidiokýnka graf vyvážení bílé a fotím cca z 30 cm. Při zaostření se mrknu na ISO, jak je cca 80,100, či více, tak to zruším a snažím se zaostřit lépe. Vše drženo v ruce, bez stativu. Žádný luxusní foťák rovněž nemám, cca 7 let starý, pořizovací cena okolo 4.500 ,- (Fujifilm FinePix S5700). Má nafoceno cca 12 000 fotek. Takhle udělám cca 4 fotky, které překopu do počítače, vyberu nejlepší a tu případně oříznu a dle potřeby zesvětlím. Nic světoborného. Pokud chceš s nečím více poradit, tak se ptej, třeba budu vědět :)

Aleš

Příspěvekod Aleš » 18 únor 2013 12:37

díky moc, tak nějak podobně to zkouším také, jen se stativem. spíše mě zajímalo osvětlení, ale dle barvy předpokládám, že asi denní světlo.. já jsem ještě nenašel doma místo, kde by se mi fotilo dobře..

LuCas

Příspěvekod LuCas » 18 únor 2013 14:21

Aleši, denní světlo to je taky (vetšinou je teď stejně venku šero), ale přisvětluji si to takovou primitivní lampičkou, až budu doma, tak ti ji vyfotím a pošlu v SZ. Jinak si opřu o zeď 2 kancelářské A4-řky za sebou (jakoby formát A3), našteluju lampičku směrem zhora jakoby za focený objekt a fotím dle popisu viz. výše. Zkoušel jsem to jednou pod zářivkou v kuchyni, ale bylo to nažloutlé, tak jsem se zase vrátil do ložnice.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 24 únor 2013 17:08

Už se to blíží ke konci, zhotovena všechna zavěšení kol, ta přední jsem nakonec nechal nepohyblivá, jelikož jsem je měl už slepené a navíc jsem si na pohyblivá netroufl. U bočnic zadního křídla si pohlídám správný tvar a umístění při lepení natupo odříznutými částmi vnitřní bočnice. Přední křídlo si dám pouze natupo a snad to dopadne lépe, jak zadní deflektory u kterých jsem proklel svět. Na černění os a dílů jsem použil černou tuši a musím říct, že je to daleko lepší jak posledně vodovkami.

Obrázek
Naposledy upravil(a) LuCas dne 30 listopad 2015 18:47, celkem upraveno 1 x.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 04 březen 2013 18:07

Tak už se to chýlí ke konci, zbývá už dodělat konečně kola a nějaká drobotina.

Zadní křídlo se mi lepilo díky odříznutí přebytečných částí velice dobře, což se už nedá říct o tom předním. Jednotlivé části křídla, které se lepily k trupu natupo, ještě šly, ale bočnice byly křest ohněm. Po chvilce přemlouvání to nakonec nějak vyšlo, ale budu muset najít nějaký lepší postup, nebo si to budu muset příště nějak ulehčit.

No a zde současný stav
Obrázek
Naposledy upravil(a) LuCas dne 30 listopad 2015 18:47, celkem upraveno 1 x.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 10 březen 2013 22:28

Poslušně hlásím dokončeno.

Co k tomu říct. Snad jen ve zkratce - model se lepil velmi dobře, nenašly se žádné záludnosti. Model můžu vřele doporučit těm, co si ho ještě neslepili. Výsledek je možno shlédnout níže.

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) LuCas dne 30 listopad 2015 18:48, celkem upraveno 1 x.

Zpět na