Jelikož pár mých předešlých beta testů bylo spíše jen slepení a odpezentování fotek již hotového modelu, rozhodl jsem se tuto stavbu pojmout více návodově.
Jak jsem již předeslal, kolečka jsou hotová, disky jsou navrženy pro lepení natupo - což já nemám nějak moc v lásce. Při lepení postupuji podle očíslování dílů a pro každý následující krok zvažuji co bude kdy lepší slepit.
Podlaha na kterou je nalepena nádrž - zde nebvylo co k přemýšlení. Hodně se mi líbí fototextura opotřebení podlahy - škrábance. Na přední čelo nádrže je z rubu nalepeno laserem vyřezané žebro. Dosáhne se tím pevnější plochy.

S kokpitem to bylo už jiné a zvolit ideální postup, bylo otázkou. Sakra jak já jsem to vlastně lepil? Blbej němčour, zase došel na návštěvu. Na celkové fotce jsou vidět všechny použité díly, včetně i laserem vyřezaných pomocných žeber. Pomocná žebra jsou použita pro snadnější přilepení sedačky do vnitřku kokpitu, na špici podlahy a okolo kokpitu tvoří vrstvu pro přilepení bočnic monokoku. Takže vytvarovanou a sesatvenou sedačku jsem osadil zevnitř bočnic kokpitu, na přední chlopně nalepil přepážku s palubní deskou a na její rub pak prostor pro nohy s pedály. Kokpit jsem následně nalepil na podlahu a dokončil nalepním pomocných žeber na podlahu okolo kokpitu. Taktéž vytvořila vrstvu pro nalepní bočnic monokoku. Na řadu přišlo nalepní poutacích pásů a hasícího přístroje do prostoru pracoviště pilota.

Z důvodu, aby na pilota moc nefoukalo, je vytvořena jakásy kapotáž. Z rubového a lícové dílu jsem sestavil štít, ke kterému jsem přilepil bočnice monokoku. Na připravenou podlahu jem štít nalepil napřed na jednu stranu a po lehkém zaschnutí lepidla přilepil i tu druhou.

Aerodynamické kryty uchycení nápravy opět lepeny natupo. Na dílech jsou zelenou ryskou naznačeny místa pro následné přilepní horních ramen přední nápravy. Z důvodu nepřilnavosti lepidla herkules na vrstvu laserového tisku, jsem tyto rysky špičkou skalpelu vyškrabal až na somotný papír, snad bude spoj pevnější.

Nna řadu přišlo lepení zadního ukončení podlahy v podobě difusoru. Opět společná fotka použitých dílů. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem přišel na to, kam mám vlastně přilepi 6 černých proužků. Pak mě to ale trklo a pásky tam fakt pasovaly. Na fotce difusoru při pohledu zespoda, je krásně vidět texturu opotřebení podlahy.

Boxy s chladiči byla brnkačka. Sestavení krabiček a přilepení na místo určení.

Taktéž i maketa motoru s mezikusem k nádrži a na druhou stranu olejová nádrž, nebylo na lepení nic složitého. Olejová nádrž je zatím položena na své místo jen zkušebně, bez přilepení. |Hold jsem byl odvolán k vykonání sportovní aktivity na zdejším zimním stadioně.

Tak to by bylo pro dnešní a včerejší lepicí den asi vše. Zítra se lepit nebude, jdu za dětmi, vyžádali si mě na vymalování pokoje. Lotus bude u mě na stole do té doby, než mi dorazí další opravené díly k modelu WRC Fabie. No snad se mi lotus podaří do té doby dokončit, abych jej nemusel odkládat do jiného rohu pracovního stolu. Zatím děkuji za pozornost a přeji všem příjemné čtení a pokoukání...